Táborozás helye

Az ÚR parancsa szerint maradtak a táborban, és az ÚR parancsa szerint indultak el. (4Móz 9,23)

                                                                                           

Győr – Mosoni és Soproni Evangélikus Egyházmegyék
által üzemeltetett Rábcakapi Evangélikus Ifjúsági Tábor

A Rábcakapi Evangélikus Egyházközség épületei kisebb megszakítással közel 30 éve
nyújtanak táborozási lehetőséget fiatalok számára.
A táborhely a Fertő – Hanság Nemzeti Park területén található távol a városok forgalmától és zajától. Azok számára ajánljuk, akik szép természeti közegben meghitt falusi nyugalomra és elcsendesedésre vágynak.
A közösségi terek a volt evangélikus parókia és iskola épületben lettek kialakítva, melyek egymás mellett és a kívülről szépen felújított evangélikus templom szomszédságában vannak.
A táborhelyet azért tartjuk fenn, hogy teret biztosítsunk egyházmegyéink ifjúságának és gyülekezeti közösségeinek, hogy hittanos táborokat, identitás erősítő alkalmakat szervezzenek. A tábor elsődleges célja, hogy helyszíne legyen a missziónak, gyermekek és fiatalok Krisztushoz vezetésének az Evangélikus Egyház segítségével és annak keretein belül.
Szabad időpontokban szívesen látjuk gyülekezeti tagjainkat, evangélikus és más egyházi iskolák diákjait, a történelmi egyházak érdeklődőit, hagyományőrző, alkotó és művészeti közösségeket, a vidékkel ismerkedő turistákat.Az épületek UMVP turisztikai fejlesztések keretében az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Gustav Adolf Werk, a Magyarországi Evangélikus Egyház valamint a Győr – Mosoni és Soproni Evangélikus Egyházmegyék hozzájárulásával több mint 40 millió Ft -ból teljesen megújulva és teljesen új berendezési tárgyakkal felszerelve, várják az érkezőket.
Az épületek 60 fő befogadására, és 40 fő elszállásolására alkalmasak.
A volt parókiaépület fiú-szárnyként üzemel. Itt 3 szobában 20 fő elhelyezésére van lehetőség, a szobákban emeletes ágyak vannak ágyneműtartóval és tároló szekrénnyel.
Ebben az épületben lett kialakítva a fiú és lány fürdő. Az épületben egy teakonyhát is lehet
használni, melyben mosógép is van. A parókia téli fűtése megoldható. A volt iskolaépület lány-szárnyként üzemel. Itt 2 szobában 20 fő elhelyezésére van lehetőség, a szobákban emeletes ágyak vannak ágyneműtartóval és tároló szekrénnyel. Ebben az épületben található egy vezetői szoba, melyet a táborvezetők tudnak használni.
Itt található a melegítő konyha, melyben van mód főzésre, étel melegítésre. A meleg étkezések megoldáshoz jó szívvel ajánljuk a közelben lévő vendéglőt, ahonnét kedvező áron, kiszállítva is kérhetnek étkeztetést.
A lány-szárnyban került kialakításra a 65 m2 -es közösségi tér, mely étkezőként is funkcionál, itt akár 60 felnőtt is kényelmesen elfér.
A tábor közel 3 000 m2 -es udvarral és kb 100 m2-es térkővel burkolt verandával rendelkezik, mely
helyet biztosít a tábor használóknak az udvari játékra és foglalkozások megtartására.A tábort használóknak együttműködő partnereink révén az alábbi lehetőségeket tudjuk ajánlani:
• A Terra Capi tájházban megismerkedhetnek a helyi népi építészet emlékeivel.
• A Fertő-Hanság Nemzeti Park a helyi természeti értékeket mutatja be.
• Völcsei Lajos keramikus a fazekasság népi hagyományába nyújt betekintést.
• Némethné Andorka Klára népi hagyományok közül a tűzzománc készítésével ismerteti meg az érdeklődőket.
• Lehetőségük van a tábor saját korongozó készülékének a használatára.
• A közelben lévő sportpálya lehetőséget ad számtalan játékra.
• Ugyanígy – a kisebb korosztály részére – játszótér található az utcában.
A templomot a helyi evangélikus lelkésszel való egyeztetés után lehet használni.
További információt Mesterházy Balázs táborgazdától kaphatnak az alábbi elérhetőségeken:
9422 Harka, Nyéki u. 2
telefon: 20/824-84-09;
mail: balazs.mesterhazy@gmail.com
http://kapitabor.lutheran.hu